Afbeelding134.jpg
Veiligheid

Themabijeenkomst | Veiligheid: wat moet je doen als de sirene gaat op Chemelot en MAA?

30 mei 2023

Beste ondernemer op Aviation Valley,

Graag nodigen wij je uit voor de themabijeenkomst Veiligheid: wat moet je doen als de sirene gaat op Chemelot en Maastricht Aachen Airport?

Weten je BHV’ers en andere medewerkers wat te doen bij een calamiteit? Hoe verloopt de communicatie? Wat zijn de basishandelingen en wat is de impact op je werkprocessen?

Het is van groot belang dat je als ondernemer op Aviation Valley goed op de hoogte bent van de te volgen procedures bij een calamiteit.

De Veiligheidsregio Zuid-Limburg zal een interactieve sessie verzorgen waarin je aan de hand van praktische voorbeelden en concrete situaties handvatten krijgt om te handelen bij een calamiteit op of rondom Chemelot en Maastricht Aachen Airport.

Aansluitend zal wethouder Thijs van Es een oproep doen om je aan te melden via HartslagNU. HartslagNU is een landelijk oproepsysteem voor reanimatiehulpverlening. Het systeem is gekoppeld aan de meldkamer van de ambulancezorg. Bij een hartstilstand in de buurt van de aanwezige burgerhulpverleners, krijgen zij via de meldkamer een oproep om direct naar het slachtoffer te gaan en te starten met reanimeren.

Programma:

  • 16:00 - 16:05 Welkomstwoord door bestuur Aviation Valley.
  • 16:05 – 17:00 Interactive sessie door de Veiligheidsregio Zuid Limburg.
  • 17:00 – 17:15 Belang van aanmelden voor HartslagNu door wethouder Thijs van Es.

Datum: Di 30 mei 2023
Tijdstip: 16:00 - 17:15
Locatie: Ekris Maastricht Australiëlaan 30, 6199 AA Maastricht Airport

Deze bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk maar vooral relevant voor personen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid zoals: BHV’ers, Health, Safety, Environment & Quality Officers en Directeuren/Eigenaren.

Wij hopen je van harte te mogen ontvangen op 30 mei. Aanmelden kan via de Aviation Valley app of door te mailen naar info@aviationvalley.nl

Met vriendelijke groet,
Bestuur Aviation Valley