Gemeente Beek.jpg
Community

Informatie (tijdelijke) Opvang Oekraïense vluchtelingen op BIZ Aviation Valley

20 april 2022

Beste BIZ Aviation Valley Ondernemers,

Gisterenmiddag is de BIZ Aviation Valley door de gemeente Beek geïnformeerd over het plan rondom het opvangen van Oekraïense vluchtelingen. Dit plan houdt in dat de gemeente Beek op korte termijn 525 Oekraïense vluchtelingen (tijdelijk) onderdak zal gaan bieden. De gemeente heeft inmiddels, vanmiddag, bij iedere onderneming een brief laten bezorgen met de aankondiging van het voorgenomen besluit.

Er is gekozen voor de locatie van het voormalig KPN-kantoor aan de Amerikalaan 52. In dit pand zullen 175 gemeubileerde studio’s gerealiseerd worden binnen een periode van 6 weken. Er is gekozen voor deze centrale, grootschalige opvanglocatie omdat de gemeente Beek van mening is dat de faciliteiten, zorg en ondersteuning die voor de opvang nodig zijn kunnen, gezien de korte termijn waarbinnen deze nodig is, beter geleverd kunnen worden op één locatie.

Het bestuur van BIZ Aviation Valley heeft veel vragen rondom het plan en maakt zich ook zorgen over de gevolgen van het opvangen van de vluchtelingen op het bedrijventerrein, aangezien er op het terrein geen faciliteiten zijn voor bewoning. Op dit moment is er geen duidelijkheid over hoe lang deze ‘tijdelijke’ situatie zal gaan duren en wat de mogelijke gevolgen zijn voor het de BIZ Aviation Valley. Wij zijn van mening dat dit een situatie is die met zorg moet worden aangepakt en waarin door de gemeente Beek goed, duidelijk en tijdig gecommuniceerd dient te worden met de ondernemers van de BIZ.

Wij zullen onze vragen en zorgen dan ook op zeer korte termijn communiceren met de gemeente Beek jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Wij kunnen ons voorstellen dat u naar aanleiding van dit bericht vragen heeft. Meer informatie over de plannen zijn te vinden op de website van de gemeente Beek.

Heeft u vragen aan de parkmanager van BIZ Aviation Valley? Neemt u dan contact op met Sonja Demandt via het telefoonnummer 06-53166550 of stuur een mail naar info@aviationvalley.nl