65264fa32aec5_1697009571.jpg
Duurzaamheid

Terugblik Inspiratiesessie Van Energiezorgen naar Kansen: Ontdek de mogelijkheden van verduurzamen

18 oktober 2023

In de vroege ochtend van 11 oktober kwamen de ondernemers van Aviation Valley bij elkaar om geïnspireerd te worden tijdens de sessie van energiezorgen naar kansen op het bedrijventerrein.

In een tijd waarin technologische vooruitgang en duurzaamheid hand in hand gaan, worden we geconfronteerd met een groeiend dilemma op ons bedrijventerrein. De vraag naar energie blijft stijgen, terwijl de capaciteit van onze traditionele energienetwerken stagneert. Dit raakt rechtstreeks onze bedrijfsvoering en de toekomstige groei van onze organisaties, maar biedt tegelijkertijd ook kansen.

Samenwerking vormt de ruggengraat van succes op ons dynamische bedrijventerrein. We staan voor de uitdagingen van onder andere netcongestie en de onvermijdelijke roep om verdere verduurzaming. Gelukkig beschikken we over een schat aan kennis en expertise binnen onze gemeenschap. Ruud Vleugels, Directeur Energy & Utility Partners bij EQUANS, heeft ons meegenomen in een boeiend verhaal over hun succesvolle ervaring bij BIC (Brainport Industrie campus), waar een slim energienetwerk een revolutie heeft teweeggebracht in efficiëntie en duurzaamheid.

Vandaag was de boodschap om te starten met een stappenplan en zeker te bekijken welke ambitie ons bedrijventerrein heeft en welke stappen gezet kunnen worden. Alles begint natuurlijk met het commitment van de bedrijven op het terrein. Op korte termijn horen jullie van ons.

Laten we deze uitdaging omarmen als een kans om onze gemeenschap te versterken en een duurzamere toekomst te creëren voor ons bedrijventerrein. Samen kunnen we de grenzen verleggen en de weg vrijmaken voor innovatie, efficiëntie en duurzaamheid. De toekomst is helder, en het begint vandaag met ons commitment en onze vastberadenheid om deze reis te omarmen. Samen kunnen we vliegen naar nieuwe hoogten, waar onze bedrijven gedijen en onze omgeving bloeit. Laten we samen bouwen aan een stralende toekomst voor Aviation Valley!

Met dank aan Ruud Vleugels van Equans Energy & Utility


Door het invullen van onderstaande enquête kunnen we de starten met een stappenplan en bekijken welke ambitie ons bedrijventerrein heeft en welke stappen gezet kunnen worden.

kunnen we de starten met een stappenplan en bekijken welke ambitie ons bedrijventerrein heeft en welke stappen gezet kunnen worden.

https://nl.surveymonkey.com/r/3LH2KVW